Morun sau nisetru provincial

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,5 kg morun sau nisetru fara cap
  • 150 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g conserva
  • 50 g faina
  • 30 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 40 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morunul sau nisetrul se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Rosiile proaspete se curata, se oparesc, se decojesc si se taie felii, iar 5 rosii se taie jumatati. Pasta de tomate se dilueaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de morun sau nisetru se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 g ulei si se prajesc pe jumatate. Ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, piper, rosii taiate felii, pasta de tomate si apa fiarta (0,5 l) si se fierb circa 20 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga usturoi, sare si vin. In sosul format, se asaza pestele, deasupra rosiile taiate jumatati si se introduc la cuptor 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 70 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri