Morun sau nisetru rasol

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,5 kg morun sau nisetru fara cap
  • 100 g morcovi
  • 2 kg cartofi
  • 100 g ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 1 g cuisoare
  • 50 ml otet 9 grade
  • 50 ml vin alb
  • 1 g piper boabe
  • 50 ml ulei
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morunul (nisetrul) se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa si morcovii se fierb in apa cu sare, piper, otet, vin, foi de dafin si cuisoare. Se adauga bucatile de peste si se fierb impreuna. Bucatile de morun (nisetru) fierte, se scot pe un platou si se stropesc cu ulei amestecat cu putina zeama de la fiert.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de morcov fiert si cu garnitura din cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: peste 70 g, cartofi 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri