Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Painea se inmoaie in 100 ml vin si supa de peste si se strecoara bine. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Faina si pesmetul se cern. Mararul se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 100 g ulei si 100 g supa de peste. Se raceste si se amesteca cu bucatile de peste si painea bine stoarsa si se toaca cu masina cu sita fina. Se adauga oua (2 bucati), piper, usturoi, marar verde si sare, amestecandu-se bine pana ce se omogenizeaza compozitia. Din compozitia obtinuta se modeleaza pârjoale folosindu-se faina. Se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri.