Pasta de hering

Dec 4, 2011 - Peste

Va asigur ca nu gasiti in comert asa ceva.Mai aveam in congelator 13 pesti baby hering si ma tot gandeam ce sa fac cu ei.Si iata ce a iesit.

Ingrediente
  • 13 buc. peste baby hering
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 1 varf de lincurita cu piper
  • 1 foaie de dafin
  • 50 ml. ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 200-250 ml. vin alb ( mai acrut pe care nu-l mai bei)
  • putin rozmarin( dupa gust)
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Pestele se lasa la dezghetat.

Se taie capul si se scot intestinele.

Se spala bine si se aseaza intr-o cratita de 2-3 l.

Uleiul, vinul, sarea, piperul , foaia de dafin, usturoiul se pun peste peste.

Se pune cratita pe foc pana da in clocot. Apoi se lasa focul mic si se fierbe inca 1h20min.-1h30min.In tot acest timp cratita este acoperita cu capacul.

Zeama nu o aruncati ca va trebuie.

Dupa ce s-a racit se pune pestele intr-un vas si se mixeaza. Pentru a se omogeniza bine , turnam si zeama ramasa .pentru a fi maiusor tartinabila.

Eu am pus toata pasta intr-un borcan si....in frigider cu el pentru a fi mancat.

La inceput se pune sare putina , apoi se adauga dupa gust. Daca pestele nu este aproape acuperit cu lichidul se poate adauga putina apa.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri