Pasta de "Rizeafca"

Oct 3, 2013 - Peste

Astazi am fost in Real si am gasit un peste numit Rizeafca.N-am vazut pana acum si am intrebat vanzatoarea ce fel de peste este.Mi-a spus ca este sora mai mare a sardinei.

Ingrediente
  • 0,500 g. peste Rizeafca
  • 100 ml. vin alb
  • 100 ml. otet de mere
  • 50 ml. ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • un varf lingurita rozmarin
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Pestele se spala,i se taie capul si se eviscereaza.

Intr-o cratita de 1 l. se pune pestele si celelalte ingrediente.

Se fierbe la foc iute pana incepe sa clocolteasca ,apoi la foc mic o ora si jumatate.

Se lasa sa se raceasca ,se pune in blender si se mixeaza pana devine o pasta fina.

Iese un borcan de 370 g

  • Ceapa se amesteca sau se poate scoate.Eu am lasat si ceapa la mixat.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri