Pasta din sardele

Jun 13, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 600 g sardele
  • 400 g unt
  • 100 g lamaie
  • 10 g chimen
  • 50 g masline
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Chimenul se usuca la cuptor si se macina. Lamaia se spala; la o jumatate din cantitatea de lamaie se extrage sucul, iar restul se taie rondele subtiri. Maslinele se spala, si se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Sardelele se trec printr-o sita fina, se amesteca cu unt, chimen, sare, suc de lamaie si patrunjel verde, pana se obtine o pasta omogena.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole, cu decor din rondele de lamaie si masline.

  • Gramaj produs finit: 1 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri