Pasta din stavrid

Jun 13, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,1 kg stavrid
  • 50 g oua
  • 100 g lamaie
  • 75 g margarina
  • 200 g aspic
  • 10 g tarhon verde
  • 2 g piper macinat
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Stavridul se curata si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie rondele. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Margarina se alifiaza. Tarhonul se curata, se opareste, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Stavridul se fierbe in apa cu sare, se raceste, se curata de oase si se toaca cu masina cu sita deasa. Se amesteca cu margarina, suc de lamaie, piper, tarhon. Pasta obtinuta se asaza pe platou. Se decoreaza cu rondele de ou fiert. Se innapeaza cu aspic.

Prezentarea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole.

  • Gramaj produs finit: 1 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri