Pasta din stavrid pentru chiftele (semipreparat)

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 700 g stavrid cu cap
  • 100 g slanina
  • 200 g ceapa
  • 150 g paine alba
  • 75 g oua
  • 25 g ulei
  • 25 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie in bucati mici. Oasele rezultate din procesul de filetare se fierb intr-un litru de apa rece cu sare, se strecoara si se raceste obtinandu-se o supa in care se inmoaie painea. Slanina se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei si 100 g supa din oase de peste si se raceste. Bucatile de slanina, peste, ceapa inabusita si racita si pâinea inmuiata si stoarsa se toaca cu masina de doua ori. Compozitia obtinuta se amesteca cu oua, sare, piper, patrunjel verde pana se omogenizeaza bine.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole pentru vnzare prin unitati si sectii gospodina. Se foloseste la pregatirea chiftelelor.

NOTA : Preparatul are termen de valabilitate de maximum 12 ore, pastrat la rece.

  • Gramaj produs finit: 1kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri