Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie in bucati mici. Oasele rezultate din procesul de filetare se fierb intr-un litru de apa rece cu sare, se strecoara si se raceste obtinandu-se o supa in care se inmoaie painea. Slanina se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in ulei si 100 g supa din oase de peste si se raceste. Bucatile de slanina, peste, ceapa inabusita si racita si pâinea inmuiata si stoarsa se toaca cu masina de doua ori. Compozitia obtinuta se amesteca cu oua, sare, piper, patrunjel verde pana se omogenizeaza bine.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole pentru vnzare prin unitati si sectii gospodina. Se foloseste la pregatirea chiftelelor.
NOTA : Preparatul are termen de valabilitate de maximum 12 ore, pastrat la rece.