Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie in bucati mici. Oasele rezultate din procesul de filetare se fierb cu 1,5 l apa rece cu sare, obtinându-se supa din oase de peste. Morcovii, ceapa, telina, pastarnacul sau patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie rondele. Lamaia se spala si i se extrage sucul.
Tehnica prepararii
Morcovii, telina, pastarnacul sau patrunjelul radacina si ceapa se inabusa in 50 g unt si 300 g supa din oase de peste. Se adauga bucatile de peste, foi de dafin, sare si se continua inabusirea circa 25 minute. Se scurge de lichid si se lasa la racit. Se toaca de doua ori cu masina cu sita fina. Compozitia obtinuta se amesteca cu 150 g unt, se adauga piper, suc de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza bine.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in caserole ca semipreparat pentru a se desface prin unitatile si sectiile gospodina. Se poate servi ca atare sau se foloseste la prepararea diferitelor gustari ca : tartine, sandvisuri, oua umplute, rosii umplute, ardei gras umplut, castraveti verzi sau murati umpluti. Gustarile se prezinta pe suport din felii de lamaie si se orneaza cu decor din masline negre sau verzi, ardei gras, rosii, boabe de piper. Se serveste rece.