Pastrav a la rus

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg pastravi
  • 900 g salata a la rus
  • 150 g maioneza
  • 20 g patrunjel verde
  • 25 g otet 9 grade
  • 50 g telina radacina
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 1 g piper boabe
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pastravii se curata si se spala cu multa apa rece. Patrunjelul verde se curata si se spala. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Maioneza si salata a la rus se prepara, folosind retetele respective.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii si telina se fierb in apa cu sare, otet si piper boabe. Se adauga peste pastravi si se fierb circa 10 minute. Pastravii se racesc si se curata de piele. Salata a la rus se monteaza pe platou (portionata), peste aceasta se aranjeaza pastravii si se orneaza cu maioneza cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit mic.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, cu decor din frunze de patrunjel verde. Se serveste rece.

  • O portie:peste 100 g, salata 130 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri