Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se eviscereaza, se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g ulei, se scurge si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu bucatile de peste si se toaca cu masina cu sita fina. Se adauga ou batut, gris, piper, patrunjel verde, sare si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de forma rotunda (cate 5 bucati la o portie) ; se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se asaza intr-o tava, se adauga sosul tomat si se mai fierb 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.