Perisoare din stavrid cu sos tomat

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2,6 kg stavrid cu cap
  • 150 g ceapa
  • 200 g oua (4 buc)
  • 250 g ulei
  • 100 g gris
  • 150 g faina
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se eviscereaza, se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 50 g ulei, se scurge si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu bucatile de peste si se toaca cu masina cu sita fina. Se adauga ou batut, gris, piper, patrunjel verde, sare si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de forma rotunda (cate 5 bucati la o portie) ; se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se asaza intr-o tava, se adauga sosul tomat si se mai fierb 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: perisoare 100 g; sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri