May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Linul se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Merele se curata de coaja si seminte, se spala, se taie felii subtiri si se amesteca cu suc de lamaie. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Sunca se taie fasii subtiri (julien).
Tehnica prepararii
Bucatile de peste unse cu ulei (50 g) se asaza intr-o tava,se introduc la cuptor si se frig circa 15 minute. Orezul se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Se adauga o cantitate dubla de apa fiarta, piper si se introduce la cuptor circa 25 minute. Se prepara sosul din: unt, faina dizolvata cu lapte, galbenusuri, sunca, mere, vin, zeama de peste si se fierbe circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de pilaf si sos. Se serveste cald.