Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii mai mari. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie jumatati. In cazul folosirii rosiilor conserva, se taie jumatati. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in ulei si apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, usturoi, cimbru, piper, vin, sare si se fierb circa 25 minute. Bucatile de peste se asaza deasupra, la distante egale. Pe fiecare bucata de peste se asaza cate o bucata de rosie; se introduce tava la cuptor circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie. Se serveste cald sau rece.