Plachie cu stavrid

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 2 kg ceapa
  • 250 g ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 50 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 5 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii mai mari. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie jumatati. In cazul folosirii rosiilor conserva, se taie jumatati. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei si apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, usturoi, cimbru, piper, vin, sare si se fierb circa 25 minute. Bucatile de peste se asaza deasupra, la distante egale. Pe fiecare bucata de peste se asaza cate o bucata de rosie; se introduce tava la cuptor circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g; ceapa si sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri