May 26, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, boia, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, apa fiarta (1 l) si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste. Pe fiecare bucata de peste, se asaza o jumatate de rosie si se introduce tava in cuptor circa 20 minute, la temperatura moderata. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie. Se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.