Plachie din crap

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 1,5 kg ceapa
  • 150 g ulei
  • 150 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 100 ml vin alb
  • 30 g usturoi
  • 1 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, boia, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, apa fiarta (1 l) si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste. Pe fiecare bucata de peste, se asaza o jumatate de rosie si se introduce tava in cuptor circa 20 minute, la temperatura moderata. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie. Se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.

  • O portie: peste 100 g, sos 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri