Rosii umplute cu stavrid

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1 kg stavrid cu cap
  • 2 kg rosii proaspete
  • 100 g orez
  • 150 g morcovi
  • 400 g ceapa
  • 150 g telina radacina
  • 300 g ulei
  • 50 g oua
  • 100 g faina
  • 150 g pasta de tomate
  • 50 g unt
  • 15 g zahar
  • 100 ml vin alb
  • 2 g cimbru
  • 50 g usturoi
  • 20 g marar verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza, se taie bucati. Oasele rezultate de la filetare se fierb in apa, obtinandu-se supa de oase. Rosiile proaspete se curata, se spala, la 1,5 kg se taie capacul si li se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite, iar restul se taie bucati mari. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe cu 500 g supa de oase de peste, apoi se trece sub jet de apa rece si se scurge.

Morcovii, telina radacina se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 g supa de oase de peste. Usturoiul se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g ulei si 100 g supa de oase de peste. Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se toaca cu masina. Compozitia obtinuta se amesteca bine cu orez, 50 g pasta de tomate, oua, jumatate din cantitatea de piper si marar verde si sare, pâna se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se asaza intr-un vas cu 100 g ulei si se introduc in cuptor. Sosul tomat se prepara astfel : morcovii, telina si restul de ceapa se inabusa in uleiul ramas, se adauga 500 g supa de oase de peste si se fierb. Se adauga faina dizolvata in 150 g supa rece de oase de peste, pasta de tomate, rosii, miezul de la rosii, vin, zahar, usturoi, cimbru si unt, sare si se fierb impreuna. Cand legumele sunt fierte se racesc, se strecoara. Sosul obtinut se toarna peste rosiile umplute si se introduce tava in cuptor pentru gratinare circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in farfurie, cu marar verde deasupra (cate doua rosii la o portie) si sos tomat. Se serveste cald.

  • O portie: rosii umplute 100 g; sos tomat 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri