Jun 11, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza, i se da forma de rulou si se prinde cu o scobitoare. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata si se taie cuburi mici. Castravetii se curata de coaja si seminte, se taie cuburi mici si se scurg de zeama. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii se curata, se spala, se fierb in apa rece, se racesc si se taie cuburi mici.
Tehnica prepararii
Rulourile de peste se fierb in apa (1 l) cu ceapa, foi de dafin si sare circa 10 minute si se racesc in lichidul de fierbere. Salata a la rus se prepara astfel : cartofii, morcovii, castravetii si mazarea se amesteca cu maioneza, se adauga mustar, piper, sare, amestecandu-se pana se obtine o compozitie omogena. Salata obtinuta se asaza pe platou, deasupra se pun rulourile de peste, se orneaza cu maioneza, morcovi si patrunjel verde si se innapeaza (acopera) cu aspic.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste rece.