Saramura de ciortan

May 26, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,5 kg ciortan cu cap
  • 2 g boia de ardei iute
  • 15 g ardei iute
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciortanul se curata, se spala si se sareaza. Ardeiul iute se spala si se taie rondele.

Tehnica prepararii

Pestele se frige pe ambele parti pe gratar sau pe o plita presarata cu sare, se aseaza intr-o tava si se adauga saramura preparata din: 1 l apa fierbinte, sare, boia si ardei iute si se fierbe circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou cu saramura in sosiera. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, saramura 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri