Scrumbii de Dunare cu sos de lamaie (a la grec)

May 27, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,5 kg scrumbii proaspete
  • 50 g ulei
  • 50 g lamaie
  • 20 g sare
  • 700 g sos de lamaie (a la grec)
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Scrumbile se curata si se spala cu multa apa rece. Lamaia se spala si se taie felii. Sosul de lamaie (a la grec) se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Scrumbiile unse cu ulei, se frig pe ambele parti la gratar, se sareaza si se asaza pe platou. Peste scrumbii se toarna sos de lamaie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de lamaie. Se serveste rece.

  • O portie: peste 100 g, sos 70 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri