Scrumbii in pergament

May 27, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,5 kg scrumbii proaspete
  • 150 g ulei
  • 400 g ceapa
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 250 g lamaie
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Scrumbiile se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojeaza si se taie felii. Lamaia se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Scrumbiile se ung cu ulei (50 g), se presara cu piper, se impacheteaza in hartie pergament unsa cu ulei si se frig pe gratar sau la cuptor. Ceapa se inabusa in 75 g ulei si 100 ml apa, se adauga rosii si se fierb circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu felii de lamaie deasupra si sos de ceapa cu rosii. Se serveste cald.

  • O portie: peste 100 g, sos 60 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri