May 27, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Fileul de somn se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie fasii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie sferturi.
Tehnica prepararii
Ciupercile si ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Pestele se trece prin faina si se prajeste in ulei (100 g). Bucatile de peste prajit se asaza pe platou pescaresc uns cu ulei, se toarna sos de smantana deasupra, se adauga ceapa, ciuperci si felii de ou. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare, circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald, cu diferite garnituri.