Somn cu ciuperci si sos de smantana

May 27, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,250 g file de somon
  • 75 g faina
  • 150 g ulei
  • 150 g ceapa
  • 150 g oua
  • 250 g ciuperci proaspete sau 125 g conserva
  • 50 g cascaval
  • 500 g sos de smantana
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de somn se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie fasii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie sferturi.

Tehnica prepararii

Ciupercile si ceapa se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Pestele se trece prin faina si se prajeste in ulei (100 g). Bucatile de peste prajit se asaza pe platou pescaresc uns cu ulei, se toarna sos de smantana deasupra, se adauga ceapa, ciuperci si felii de ou. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare, circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald, cu diferite garnituri.

  • O portie: 180 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri