Somn rasol

May 27, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,250 g file de somn
  • 50 g morcovi
  • 50 g ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 150 g lamaie
  • 1 g piper boabe
  • 50 g sare
  • 50 g pastarnac radacina
  • 10 ml otet 9 grade
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fileul de somn se spala, se portioneaza. Ceapa, morcovii si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii. Lamaia se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Morcovii, ceapa si pastarnacul se fierb in apa cu sare, piper si foi de dafin, circa 20 minute. Se adauga bucatile de peste, otet si se fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu felii de lamaie deasupra. Se serveste cald. Se poate servi si cu garnitura de cartofi.

  • O portie: peste 100 g, lamaie 15 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri