Somon cu garnitura de cartofi cu rozmarin

Oct 15, 2013 - Peste

Un preparat foaaaaaaaaaaarte gustos!

Ingrediente
  • o bucata somon
  • 1 vf. cutit de sare
  • 1 vf. cutir piper
  • 1/2lingurita condimente pentru peste
  • 50 ml. vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 cartofi
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 ml. apa
  • Portii: 1
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Sarea ,piperul si rozmarinul se amesteca.

Se ia bucata de somon,se pudreaza cu acest amestec si se lasa cateva ore la frigider.

Intr-o tigaie antiaderenta se pune pestele si 50 ml. vin.

Se pune capacul ,lasandu-se la fiert cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Apoi se adauga uleiul si se mai lasa 2-3 min. fara capac, pe fiecare parte pentru a se rumeni frumos.

Cartofii se curata,spala si se taie in felii mai groase.

Se pun intr-un vas yena,condimentam ,adaugam uleiul, apa si introducem la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Somonul se serveste alaturi de cartofi si un pahar cu vin alb,cine doreste.

  • Se pot pune condimentele agreate de fiecare.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri