Somon cu sos de mustar si miere

Sep 18, 2013 - Peste

O bucata buna de somon fript, cativa cartofi aurii si putin sos de mustar turnat peste ele, iata o masa delicioasa pentru mine.

Ingrediente
  • 2 rondele de somon
  • 2 cartofi fierti
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingura ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Am pregatit intai vasul de frigere.

Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare.

In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu capacul.

Cnd s-a rumenit pestele usor, l-am intors pe partea cealalta, am pus din nou capacul si am oprit focul. Somonul se prepara imediat, datorita caldurii acumulate in vas.

Intre timp, am fiert 2 cartofi mai mari in coaja. Cand s-au racit, am curatat coaja si am taiat cartofii in 4 pe lungime. Dupa ce i-am condimentat, i-am pus putin in ulei incins, cat sa capete o crusta aurie.

Sosul l-am pregatit pur si simplu amestecand ingredientele: mustar, miere, ulei si zeama de lamaie.

Am aranjat frumos pe un platou o bucata de somon, cateva felii de cartofi si am turnat sos pe deasupra.

Am aruncat si cateva frunzulite de busuioc si gata masa!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri