Stavrid cu pilaf

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 600 g orez
  • 500 g ceapa
  • 400 g morcovi
  • 200 g unt
  • 200 g ardei gras
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 25 g patrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa, ardeii grasi si morcovii se curata, se spala si se taie in patrate mai mari. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie bucati. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii, ardeiul gras se fierb in 2 l apa rece cu sare. Cand legumele sunt aproape fierte se introduc bucatile de peste si se fierb impreuna 10 minute. Pestele fiert se asaza pe platou. Separat, orezul se inabusa in unt, se adauga supa cu zarzavatul in care a fiert pestele, rosii (0,400 kg), piper, sare si se introduc la cuptor circa 15 minute. Cand orezul este fiert, se asaza deasupra bucatile de peste, se toarna vin si se presara patrunjel verde. Se gratineaza la cuptor circa 5-10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe farfurie cu decor de rosii. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g; pilaf 220 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri