Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa, ardeii grasi si morcovii se curata, se spala si se taie in patrate mai mari. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie bucati. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii, ardeiul gras se fierb in 2 l apa rece cu sare. Cand legumele sunt aproape fierte se introduc bucatile de peste si se fierb impreuna 10 minute. Pestele fiert se asaza pe platou. Separat, orezul se inabusa in unt, se adauga supa cu zarzavatul in care a fiert pestele, rosii (0,400 kg), piper, sare si se introduc la cuptor circa 15 minute. Cand orezul este fiert, se asaza deasupra bucatile de peste, se toarna vin si se presara patrunjel verde. Se gratineaza la cuptor circa 5-10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe farfurie cu decor de rosii. Se serveste cald sau rece.