Stavrid cu salata orientala

Jun 11, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1 kg stavrid sarat
  • 1 kg cartofi
  • 100 g ceapa
  • 125 g castraveti murati
  • 125 g ardei gras
  • 25 g patrunjel verde
  • 500 g rosii proaspete
  • 50 g oua
  • 50 g ulei
  • 25 ml otet 9 grade
  • 50 g masline
  • 1 g piper macinat
  • 15 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se fileteaza si se taie bucati uniforme. Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii se curata de coaja, de seminte si se taie batoane mici. Ardeiul gras se curata de cotoare, se spala si se taie rondele subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie bucati mici. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala.

Tehnica prepararii

Cartofii se amesteca lejer cu bucatile de peste, ceapa, castraveti, ardei gras, rosii, ulei, otet, masline, piper, sare si patrunjel verde. Se orneaza deasupra cu felii de ou si rosii.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

  • O portie: peste 40 g, salata 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri