Jun 11, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se fileteaza si se taie bucati uniforme. Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Castravetii se curata de coaja, de seminte si se taie batoane mici. Ardeiul gras se curata de cotoare, se spala si se taie rondele subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie bucati mici. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se spala.
Tehnica prepararii
Cartofii se amesteca lejer cu bucatile de peste, ceapa, castraveti, ardei gras, rosii, ulei, otet, masline, piper, sare si patrunjel verde. Se orneaza deasupra cu felii de ou si rosii.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.