Stavrid cu sos de lamaie (a la grec)

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 400 g ulei
  • 200 g lamaie
  • 120 ml apa minerala
  • 2 g piper macinat
  • 25 g patrunjel verde
  • 4 g sare de lamaie
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Lamaia se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Sarea de lamâie se dizolva in 50 ml apa minerala.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se ung cu ulei (100 g) si se frig pe gratar sau se introduc in cuptorul infierbântat circa 10 minute. Se racesc si se asaza pe platou. Sosul à la grec se pregateste astfel : intr-un vas de inox cu fundul rotund, se introduc 300 g ulei, piper, apa minerala, patrunjel verde, sare de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza. Sosul format se toarna peste bucatile de peste si se presara deasupra patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie cu decor din felie de lamaie deasupra. Se serveste rece.

  • O portie: peste 100 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri