Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Lamaia se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Sarea de lamâie se dizolva in 50 ml apa minerala.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se ung cu ulei (100 g) si se frig pe gratar sau se introduc in cuptorul infierbântat circa 10 minute. Se racesc si se asaza pe platou. Sosul à la grec se pregateste astfel : intr-un vas de inox cu fundul rotund, se introduc 300 g ulei, piper, apa minerala, patrunjel verde, sare de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza. Sosul format se toarna peste bucatile de peste si se presara deasupra patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie cu decor din felie de lamaie deasupra. Se serveste rece.