Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se fileteaza. Oasele rezultate de la filetare se fierb in apa cu sare, se lasa la racit. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie felii. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte si se taie cuburi mici. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Tarhonul se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se ruleaza, se prind in scobitori si se fierb in supa de oase de peste impreuna cu ceapa, morcovii, patrunjel radacina, otet, foi de dafin, piper. Dupa ce au fiert, se lasa la racit, se scurg, se introduc in apa rece cu sare. Se scot scobitorile si se asaza pe platou. Sosul remulad se prepara astfel : maioneza se amesteca cu mustar, oua, castraveti, patrunjel verde, tarhon, piper, suc de lamâie si sare, pana se obtine un sos omogen.
Sosul obtinut se toarna peste fileurile de peste.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie. Se serveste rece.