Stavrid cu sos de usturoi (Spaniol)

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 50 g usturoi
  • 50 ml otet 9 grade
  • 200 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt si se piseaza. Otetul se dilueaza cu 500 ml apa si se fierbe.

Tehnica prepararii

Pestele se prajeste in 150 g ulei incins, se condimenteaza cu piper si sare, se introduce la cuptor, se adauga otetul fierbinte, mentinându-se in cuptor inca 5 minute. Se raceste si se asaza pe platou. Usturoiul pisat se omogenizeaza cu 50 g ulei, obtinându-se un sos care se toarna peste bucatile de peste.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in farfurie. Se serveste rece.

  • O portie: peste 100 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri