Stavrid in saramura

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 2 g boia de ardei
  • 10 g ardei iute
  • 25 g ulei
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie rondele.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se ung cu ulei si se asaza pe gratarul incins. Dupa ce s-au fript se asaza pe platou. Saramura se prepara astfel : se amesteca 500 ml apa fiarta cu boia de ardei, ardei iute si sare. Sosul format se toarna peste pestele din platou.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in farfurie. Se serveste rece. Se poate servi cu mamaliguta calda.

  • O portie: peste 100 g; saramura 50 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri