Stavrid pane

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 1,8 kg stavrid cu cap
  • 150 g faina
  • 200 g pesmet
  • 250 g ulei
  • 100 g oua (2 buc)
  • 250 g lamaie
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se despica pe lânga os in doua jumatati in lungime. Se condimenteaza cu piper si sare. Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Lamaia se spala si se taie rondele.

Tehnica prepararii

Ouale se bat, se adauga faina (100 g) si se dilueaza compozitia cu supa de peste si se sareaza. Pestele se trece prin faina, compozitia formata, pesmet si se prajeste in ulei incins.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, cu lamaie deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri