Stavrid pe varza

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 4 kg varza murata
  • 250 g ulei
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 2 g piper boabe
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Varza se curata de frunzele depreciate si cotoare, se spala, se taie in felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Varza se inabusa in ulei, se adauga pasta de tomate, piper, sare, circa 1,5 litri apa si se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii se asaza deasupra un strat uniform de rosii proaspete sau conserva si bucatile de peste. Pe fiecare bucata de peste se asaza cate o felie de rosie. Se introduce vasul la cuptor circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g; varza 130 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri