Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se portioneaza. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Lamaia se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de peste se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, cimbru; se adauga ardei gras si ulei si se introduc la cuptor circa 10-15 minute. Se adauga pasta de tomate. Pe fiecare bucata de peste se asaza cate o felie de rosie si se mentine in cuptor inca 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se asaza bucatile de peste pe platou. Sosul obtinut se strecoara si se toarna deasupra bucatilor de peste.
Prezentarea si servirea
Preparatul se serveste pe platou sau portionat pe farfurie, cu felie de lamaie deasupra si patrunjel verde. Se serveste cald sau rece.