Stavrid pescaresc

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 250 g ardei gras
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 50 g usturoi
  • 200 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 g cimbru
  • 50 g lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala si se portioneaza. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Lamaia se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de peste se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, cimbru; se adauga ardei gras si ulei si se introduc la cuptor circa 10-15 minute. Se adauga pasta de tomate. Pe fiecare bucata de peste se asaza cate o felie de rosie si se mentine in cuptor inca 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se asaza bucatile de peste pe platou. Sosul obtinut se strecoara si se toarna deasupra bucatilor de peste.

Prezentarea si servirea

Preparatul se serveste pe platou sau portionat pe farfurie, cu felie de lamaie deasupra si patrunjel verde. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g, sos 100 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri