Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie rondele. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie rondele. Fasolea si mazarea conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Morcovii, ceapa si cartofii se fierb in apa rece cu sare. Cu circa 15 minute inainte de sfarsitul fierberii se introduc bucatile de peste, piper boabe, foi de dafin, sare si se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin. Pestele si legumele fierte se scurg si se asaza pe platou.In supa de peste ramasa se adauga 100 g unt si se incalzesc conservele de mazare si fasole. Se scurg de lichid si se asaza pe acelasi platou cu pestele si restul de legume. Deasupra legumelor se asaza bucatile de unt si se presara patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie. Se serveste cald sau rece.