Stavrid rasol cu legume

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 2 kg stavrid cu cap
  • 500 g morcovi
  • 300 g ceapa
  • 150 g cartofi
  • 300 g fasole verde conserva
  • 300 g mazare conserva
  • 200 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 g foi de dafin
  • 25 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie rondele. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie rondele. Fasolea si mazarea conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Morcovii, ceapa si cartofii se fierb in apa rece cu sare. Cu circa 15 minute inainte de sfarsitul fierberii se introduc bucatile de peste, piper boabe, foi de dafin, sare si se continua fierberea. Spre sfarsitul fierberii se adauga vin. Pestele si legumele fierte se scurg si se asaza pe platou.In supa de peste ramasa se adauga 100 g unt si se incalzesc conservele de mazare si fasole. Se scurg de lichid si se asaza pe acelasi platou cu pestele si restul de legume. Deasupra legumelor se asaza bucatile de unt si se presara patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: peste 100 g, legume 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri