Tort aperitiv cu stavrid

Jun 14, 2014 - Peste

Ingrediente
  • 700 g pasta de peste pentru gustari (se preia reteta respectiva)
  • 3 kg spanac
  • 150 ml lapte
  • 75 g unt
  • 30 g sare
  • 50 g masline umplute sau gogosari (conserva)
  • 1 g piper macinat
  • un praf de nucsoara
  • 75 g clatite
  • pentru foi clatite
  • 200 g ulei
  • 400 g oua
  • 400 g faina
  • 400 ml lapte
  • 600 g supa de peste fara valoare
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pasta de peste se prepara folosind reteta respectiva. Spanacul se curata, se spala, se opareste in apa si sare, se raceste, se toaca cu masina cu sita mica. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Nucsoara se rade fin.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in 100 ml lapte rece, se adauga in unt topit, se adauga restul de lapte, spanacul si se fierb impreuna circa 20 minute. Compozitia obtinuta se raceste, se adauga sare, piper, nucsoara si se amesteca pana se omogenizeaza. Din faina, oua, lapte, supa de peste, sare se prepara compozitia de clatite, care se prajesc intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine obtinandu-se foi de clatite.Pe fiecare foaie de clatita se asaza un strat de pasta de peste, deasupra un strat din compozitia de spanac. Se repeta operatiunea in asa fel incat ultimul strat sa fie din compozitia cu spanac

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, ornat cu masline.

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri