Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pasta de peste se prepara folosind reteta respectiva. Spanacul se curata, se spala, se opareste in apa si sare, se raceste, se toaca cu masina cu sita mica. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Nucsoara se rade fin.
Tehnica prepararii
Faina dizolvata in 100 ml lapte rece, se adauga in unt topit, se adauga restul de lapte, spanacul si se fierb impreuna circa 20 minute. Compozitia obtinuta se raceste, se adauga sare, piper, nucsoara si se amesteca pana se omogenizeaza. Din faina, oua, lapte, supa de peste, sare se prepara compozitia de clatite, care se prajesc intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine obtinandu-se foi de clatite.Pe fiecare foaie de clatita se asaza un strat de pasta de peste, deasupra un strat din compozitia de spanac. Se repeta operatiunea in asa fel incat ultimul strat sa fie din compozitia cu spanac
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, ornat cu masline.