Jun 14, 2014 - Peste
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se condimenteaza cu piper (0,001 kg) si sare. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mari. Morcovii si castravetii se curata, se spala si se taie batoane dreptunghiulare. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Maslinele se spala si se oparesc. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa in ulei (0,050 kg) si 200 ml apa, circa 30 minute. Se adauga masline, foi de dafin, cimbru, cantitatea ramasa de piper, sare si 1,5 l apa fiarta, continuandu-se fierberea inabusit. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate si se fierb impreuna circa 5 minute. Separat, pestele portionat (cate 3 buc. la o portie) se inabusa in 0,100 kg ulei, apoi se asaza in tava peste compozitia de legume. Se toarna vin si se presara patrunjel verde deasupra. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare, circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat in farfurie. Se serveste cald sau rece.