Mar 7, 2017 - Retete
Am preparat rapid o reteta de Peste la cuptor in sos de rosii ce m-a surprins placut. Cu ocazia aceasta am testat sosul de rosii Tomi cu masline, iar alegerea a fost excelenta.
Reteta de Peste la cuptor cu sos de rosii este usor de preparat.
1. am curatat pestii, o dorada si un biban de mare, si le-am pus in interior rondele de ceapa si rosii uscate. Apoi am pus in palma o lingurita de ulei de masline si am uns pestii
2. am taiat pestisor doua cepe si am pus feliile intr-o tava, peste care am asezat cei 2 pesti, dar si firele de ceapa verde
3. am adaugat putin ulei de masline si jumatate de cana de apa, dupa care am dat la cuptor pentru 40 de minute
4. cand mai erau 15 minute am adaugat sosul de rosii Tomi cu masline (e aproximativ 6 lei borcanul)
5. la final, am mai lasat 10 minute la odihna in cuptorul oprit, dar incins
Cat timp s-au odihnit pestii, am pus in mojar usturoi verde (2 fire taiate marunt), 1/2 ardei rosu iute taiat marunt si putin marar verde, sare si piper.
Le-am zdrobit in mojar obtinind o pasta aromata, pe care am asezat-o peste peste in farfurie si care a adaugat savoare retetei mele de Peste la cuptor cu sos de rosii.