Salata de cartofi cu lapte batut

May 30, 2009 - Retete

Este o salata a la Robert Rainford dintr-una din cartile sale. Sa nu uitam ca Robert a fost la Bucuresti anul acesta si ca "bintuie" pe bucataras.ro alautir de Jamie :)

Ingrediente
  • 6 cartofii medii, curatati de coaja
  • 1/4 ardei gras rosu, feliat
  • 1/4 ardei gras galben, feliat
  • 5 oua fierte tari
  • 1/3 cana de castraveti murati taiati (75 gr)
  • 5 cepe verzi tocate
  • 1 lingurita praf de usturoi (5 gr)
  • 1 lingurita piper negru macinat (5 gr)
  • Sos
  • 1/4 cana de smintina (50 gr)
  • 1/2 cana de lapte batut (125 ml)
  • 2 linguri de arpagic proaspat taiat
  • 1 lingura de mustar
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Fierbeti cartofii, cu sare, intr-o oala mare, timp de 15-20 minute sau pina s-au patruns bine. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca

Amestecati intr-un castron feliile de ardei cu oul taiat cubulete, cu muraturile si cu ceapa verde

Taiati cartofii in bucati mici. Puneti cartofii si arpagicul in castron amestecind incet.

Intr-un castron separat puneti ingredientele pentru sos si amestecati le bine. Turnati sosul peste salata si lasati-o la rece pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi.

Se mai pot adauga masline negre, capere (clatite bine inainte insa)

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri