May 12, 2014 - Sandvisuri
Operatii pregatitoare
Sunca presata se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Painea alba se taie in 10 felii. Untul se omogenizeaza. Gogosarii se curata de seminte, se spala, se taie in bucati. Castravetii murati se spala, se taie rondele. Maslinele se spala, se scot samburii si se taie marunt. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Rosiile se spala si se taie felii subtiri sau rondele.
Tehnica prepararii
Sunca tocata se amesteca cu 100 g unt, rom, piper, pana se omogenizeaza. Feliile de paine se ung cu restul de 25 g unt, peste care se asaza pasta de sunca, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit. Se orneaza cu rondele de rosii sau de castraveti murati, gogosari rosii si masline taiate.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.