Sandvis cu pasta de sunca

May 12, 2014 - Sandvisuri



Ingrediente
  • 200 g sunca presata
  • 125 g unt
  • 20 ml rom
  • 300 g paine alba
  • 50 g gogosari rosii in otet
  • 50 g rosii proaspete sau castraveti murati
  • 25 g masline
  • 20 g salata verde
  • 1 g piper macinat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Sunca presata se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Painea alba se taie in 10 felii. Untul se omogenizeaza. Gogosarii se curata de seminte, se spala, se taie in bucati. Castravetii murati se spala, se taie rondele. Maslinele se spala, se scot samburii si se taie marunt. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Rosiile se spala si se taie felii subtiri sau rondele.

Tehnica prepararii

Sunca tocata se amesteca cu 100 g unt, rom, piper, pana se omogenizeaza. Feliile de paine se ung cu restul de 25 g unt, peste care se asaza pasta de sunca, cu ajutorul unui pos prevazut cu sprit. Se orneaza cu rondele de rosii sau de castraveti murati, gogosari rosii si masline taiate.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: 70 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri