Sandwich cu crema de branza de capra si somon

May 17, 2013 - Sandvisuri

Am facut niste sandwich-uri tare vesele si gustoase, combinand doar cateva ingrediente: branza de capra, somon afumat si putina ceapa verde.

Ingrediente
  • 5 felii de paine toast alba
  • 150 g branza de capra Delaco
  • 100 g somon afumat
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pt sosul de ceapa:
  • 4 cepe verzi cat mai crude
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura vin alb
  • sare
  • piper
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Am facut doua tipuri de sandwich:

1) unul cu doua straturi de crema (un strat de branza si somon si unul de sos de ceapa);

2) unul ( pentru cei mai putin curajosi) cu un singur strat de crema de branza si somon, in care am adaugat si putina ceapa verde tocata.

Am rupt somonul in bucati si l-am mixat impreuna cu branza, untul si uleiul de masline. Am obtinut o crema rozalie.

Am pregatit feliile de toast si le-am taiat marginile, pentru a arata cat mai frumos.

Pe o felie de paine am pus o lingura mare de crema, am nivelat, avand grija sa acopar bine, inclusiv la colturi. Am adaugat a doua felie deasupra.

Am mixat ingredientele pentru sosul de ceapa. Am obtinut un sos verde, care face contrast cu crema rozalie.

Am pus sosul de ceapa peste a doua felie de paine si am acoperit cu inca o felie.

Am taiat sandwich-ul pe diagonala.

Daca vi se pare prea pronuntat gustul de ceapa, puteti face varianta a doua de sandwich, care are aceeasi crema de branza, doar ca i-am adaugat putina ceapa tocata marunt.

Mie mi s-au parut foarte bune ambele variante.

  • ceapa se poate inlocui cu chivas, iar gustul e mai potolit
  • daca doriti sa predomine gustul somonului, puteti schimba cantitatile si sa puneti mai mult somon

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri