Maioneza

May 4, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 200 gr ou (8 galbenusuri)
  • 250 gr ulei
  • 500 gr margarina
  • 75 gr mustar
  • 2 gr sare de lamaie
  • 15 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb timp de 10 minute pana ce au o consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se separa galbenusurile de albusuri. Sarea de lamaie se dizolva in putina apa rece ( 10 ml ). Margarina se amesteca pana devine cremoasa.

Tehnica prepararii

Galbenusurile fierte se trec printr-o sita fina sau razatoare cu ochiuri fine, se adauaga sare, mustar, amestecand continuu pentru omogenizare. Compozitia obtinuta se bate la robot sau manual, se adauga margarina care trebuie sa fie de consistenta potrivita, continuand amestecarea pana ce compozitia devine omogena. Se adauga treptat, putin cate putin, uleiul care trebuie sa fie rece. Cand este gata, se adauga sare de lamaie, se mai bate pentru omogenizare.

Prezentarea si servirea

Se prezinta in sosiera.

Se foloseste la prepararea salatelor din legume, preparate din oua si alte sosuri.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri