Sos de usturoi

May 5, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 100 gr faina
  • 100 gr ulei
  • 1 kg supa de oase
  • 300 gr usturoi
  • 30 ml otet 9 grade
  • 20 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Usturoiul se curata si se taie felii subtiri. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina se dizolva in 100 mg supa de ose si se adauga uleiul incalzit. Se fierb impreuna cu 850 mg supa de oase circa 15-20 minute. Usturoiul se inabusa in 50 mg supa de oase, se adauga la sos, se fierbe 5 minute si se strecoara. Se adauga otet si sare.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera sau impreuna cu preparatul care urmeaza a fi consumat. Se serveste la preparate din carne de vita, rasol, peste s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri