Sos alb (chaud froid)

May 4, 2014 - Sosuri

Sos rece care se foloseste la innaparea unor preparate reci din pasare, subproduse din carne de vita, precum si peste.

Ingrediente
  • 80 gr unt
  • 100 gr faina
  • 850 gr supa de pasare
  • 100 gr frisca
  • 30 gr gelatina
  • 15 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Gelatina se inmoaie in apa rece, se adauga in 100 g supa de pasare,se topeste pe foc foarte mic.

Tehnica prepararii

Untul se topeste, se amesteca cu faina dizolvata in 100g supa de pasare, fara sa se formeze aglomerari. Se adauga supa de oase (650 g), frisca si sare si se fierb circa 20 minute la foc moderat. Se adauga gelatina si se amesteca pana la omogenizarea acesteia. Sosul se strecoara prin etamina (panza din bumbac, cu tesatura rara, ca o sita).

Se foloseste la acoperirea unor preparate reci din pasare, subproduse din carne de vita, precum si peste.

  • Produs finit: 1 Kg
  • pentru preparate din peste folositi supa de peste
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri