Sos alb cu vin

May 5, 2014 - Sosuri


Ingrediente
  • 600 gr esenta de peste (supa de peste)
  • 150 gr unt
  • 150 gr faina
  • 75 gr oua (3 galbenusuri)
  • 100 ml vin alb
  • 150 gr lamaie sau 5 gr sare de lamaie
  • cateva boabe de piper
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Boabele de piper se zdrobesc. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Untul (125 gr) se topeste intr-o cratita, se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat esenta de peste calda, sare si se fierb 10 minute.

Se adauga galbenusurile, continuand fierberea circa 15 minute. Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga piper si vin. Daca sosul prezinta aglomerari se strecoara prin etamina (panza din bumbac cu tesatura rara). Se adauga sucul de lamaie, iar pe suprafata produsului se asaza 25 gr pentru a nu se forma crusta. Se mentine la cald.

Prezentarea si servirea

Se prezinta in sosiera sau pe produsul ce urmeaza a fi servit.

Se serveste la preparate din peste.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri