May 5, 2014 - Sosuri
Operatii pregatitoare
Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Boabele de piper se zdrobesc. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Untul (125 gr) se topeste intr-o cratita, se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat esenta de peste calda, sare si se fierb 10 minute.
Se adauga galbenusurile, continuand fierberea circa 15 minute. Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, se adauga piper si vin. Daca sosul prezinta aglomerari se strecoara prin etamina (panza din bumbac cu tesatura rara). Se adauga sucul de lamaie, iar pe suprafata produsului se asaza 25 gr pentru a nu se forma crusta. Se mentine la cald.
Prezentarea si servirea
Se prezinta in sosiera sau pe produsul ce urmeaza a fi servit.
Se serveste la preparate din peste.