Sos alb de baza fara gluten

May 23, 2009 - Sosuri

Sosurile de baza constituie un element important al pregatirii zilnice a mincarii. Pot fi servite simple, cu carne, peste sau legume

Ingrediente
  • 2 linguri malai fara gluten
  • 300 ml lapte
  • 15 gr unt
  • sare
  • piper negru macinat
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

1. Puneti malaiul intr-un castron si amestecati-l cu 4 linguri de lapte, obtinind astfel o pasta omogena. Incalziti laptele intr-o tigaie, la foc mediu, pina cind da in clocot, apoi turnati-l peste compozitie, amestecind continuu pt a nu se forma cocoloase

2. Puneti la loc amestecul in tigaie si lasati sa fiarba incet, amestecind continuu, pina sosul se ingroasa

3. Micsorati focul si lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute, apoi adaugati untul amestecind pina se topeste si amestecul devine omogen. Asezonati cu sare si piper. Serviti-l fierbinte

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri