Sos alb de baza

May 23, 2009 - Sosuri

Sosurile de baza constituie un element important al pregatirii zilnice a mincarii. Pot fi servite simple, cu carne, peste sau legume

Ingrediente
  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine

2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa si se omogenizeaza. Lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute amestecind continuu. Asezonati cu sare si piper

Sugestii: Serviti sosul cu cotlet afumat, piept de pui la gratar, file de calcan, mazare verde fiarta ori fasole lata

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri