Sos alb din lapte (Bechamel)

May 4, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 1 l lapte
  • 125 gr faina
  • 100 gr unt
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne si se dizolva in 100 ml lapte rece ; cantitatea de lapte ramasa se fierbe.

Tehnica prepararii

Untul (75 gr ) se topeste intr-o cratita si se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat, lapte (900 ml) si sare. Se fierbe 20 minute la foc moderat. Daca sosul prezinta aglomerari, se trece prin etamina (panza din bumbac cu tesatura rara). Se adauga la suprafata, bucati de unt (25 g) pentru a nu prinde crusta. Se mentine la cald. Se foloseste ca sos de baza pentru pregatirea altor sosuri.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri