May 4, 2014 - Sosuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne si se dizolva in 100 gr supa de pasare. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu frisca pentru omogenizare.
Tehnica prepararii
Untul (75 gr) se topeste intr-o cratita si se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat supa, sare, lichid de la ciuperci si se fierb circa 10 minute. Se adauga galbenusurile continuand fierberea circa 15 minute. Daca sosul prezinta aglomerari, se strecoara prin etamina ( panza din bumbac cu tesatura rara). Se adauga sucul de lamaie.
Se adauga la suprafata bucati de unt (25 gr), pentru a nu forma crusta. Se mentine la cald.
Prezentarea si servirea
Sosul se prezinta in sosiera.
Se serveste cald la preparate din pasare, peste s.a.