Sos alb din supa de pasare (suprem)

May 4, 2014 - Sosuri


Ingrediente
  • 100 gr unt
  • 125 gr faina
  • 750 gr supa de pasare
  • 100 gr frisca
  • 50 gr lichid de la ciuperci conservate
  • 150 gr lamaie sau 5 gr sare de lamaie
  • 100 gr oua ( 4 galbenusuri)
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne si se dizolva in 100 gr supa de pasare. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu frisca pentru omogenizare.

Tehnica prepararii

Untul (75 gr) se topeste intr-o cratita si se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat supa, sare, lichid de la ciuperci si se fierb circa 10 minute. Se adauga galbenusurile continuand fierberea circa 15 minute. Daca sosul prezinta aglomerari, se strecoara prin etamina ( panza din bumbac cu tesatura rara). Se adauga sucul de lamaie.

Se adauga la suprafata bucati de unt (25 gr), pentru a nu forma crusta. Se mentine la cald.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera.

Se serveste cald la preparate din pasare, peste s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri