Sos alb pentru rumenit (Morney)

May 4, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 750 gr sos alb din lapte
  • 100 gr smantana
  • 100 gr cascaval
  • 75 gr oua (3 galbenusuri)
  • 25 gr unt
  • 10 gr sare
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.

Tehnica prepararii

Smantana si galbenusurile de ou se pun intr-un vas, se amesteca pentru omogenizare.

Se adauga treptat, din sosul alb si se fierbe la foc moderat circa 5 minute amestecand continuu.

Se retrage vasul de pe foc, se adauga sare, cascavalul ras (50 gr) si se amesteca.

Inainte de introducerea in cuptor (pentru gratinare), la suprafata produsului se adauga bucati de unt si jumatate din cantitatea de cascavalul ras.

Sosul se utilizeaza la preparate din legume, paste fainoase, oua, ce urmeaza a fi gratinate.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri