Sos alb picant (cehoslovac)

May 4, 2014 - Sosuri



Ingrediente
  • 120 gr margarina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr telina radacina
  • 300 gr morcovi
  • 150 gr ceapa
  • 200 gr castraveti murati
  • 100 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 10 ml otet 9 grade
  • 200 ml supa de carne
  • 15 gr sare
  • cateva boabe de piper negru
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii murati se spala si se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii si telina se inabusa in margarina, se adauga faina amestecata cu lapte, supa de carne, zahar si piper boabe. Se fierb 30 minute. Se paseaza. Se amesteca cu sare, otet si castraveti.

Prezentarea si servirea

Sosul se prezinta in sosiera.

Se serveste cald, la diferite preparate din carne.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri