May 5, 2014 - Sosuri
500 gr sos brun
3 kg oase de vita cu maduva si sita
100 gr supa de oase
50 gr unt
100 gr ceapa
10 gr usturoi
2 gr cimbru
100 ml vin rosu
2 frunze de dafin
cateva boabe de piper
20 gr sare
Operatii pregatitoare
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
Boabele de piper se zdrobesc. Din oase se extrage maduva.
Tehnica prepararii
Ceapa si usturoiul se fierb cu vin, foi de dafin, cimbru, piper si sare, pana ce compozitia ramana la jumatate din volum; se amesteca cu sos brun si supa de oase, se mai fierbe inca 10-15 minute si se strecoara prin etamina (panza de bumbac cu tesatura rara).Maduva cruda se opareste cu apa si sare si se adauga in sos. Se fierbe 5 minute si se serveste imediat.
Prezentarea si servirea
Sosul se prezinta in sosiera.
Se serveste la diferite preparate din carne.